Beter worden


Wat kun je zélf doen

Allereerst willen we benadrukken dat siliconen niet kunnen oplossen of afgevoerd kunnen worden en dus altijd in je lichaam blijven. Omdat er geen geneesmiddel bestaat is het belangrijk dat je het heft in eigen hand neemt. Doe alles wat in je mogelijkheid ligt om gezonder te worden. 

Breng je lichaam in een betere conditie en zorg ervoor dat je lichaam het makkelijker krijgt om te herstellen.

In het kort

Meer hieronder

Behandeling

Behandeling arts, voeding/dieet, supplementen, alternatieve  geneeswijzen >> 

Wanneer implantaten verwijderen

Meer 

Aantonen dat je ziek bent

Meer 

Andere manieren voor borstvergroting

Lichaamseigen vet / lipofilling >> 

Eigen weefsel / diepflap >> 

Meer 

Welke arts - internist - immunoloog - plastisch chirurg

Realiseer je dat er geen enkele arts is, die de siliconenaandoening kan genezen. Wel is het mogelijk om symptomen te bestrijden waardoor je je wat beter gaat voelen. Stel je verwachting naar de specialist dus bij voordat je ernaar toe gaat.


Prof. Dr. P.W.B. (Prabath) Nanayakkara werkzaam in het Amsterdam UMC verdiept zich al jaren in ASIA en Breast Implant Illness en heeft hiervoor een speciale poli >> 

Sinds 2019 kun je eveneens terecht bij internist Drs. D.G. (Djoeke) Beekman in het Acibadem IMC in Amsterdam >> 

Je kunt ook naar een immunoloog in een universitair ziekenhuis . 

Welke plastisch chirurg neemt je klachten serieus? >>

Meer over artsen >> 

Medicatie

Realiseer je goed dat er geen medicijnen bestaan, die de siliconenaandoening kunnen genézen, maar dat vaak alleen symptoombestrijding mogelijk is. Je kunt je wel beter gaan voelen door bepaalde medicatie, maar echt genezen bestaat nog niet. Dus stel je verwachting bij als je naar een specialist gaat.


Deze medicatie wordt vaak voorgeschreven door een internist die zich in de siliconenproblematiek heeft verdiept:

Onderzoek vitamine D 2022


Symptoombestrijding:

Dieet

Zonedieet 

Het Zonedieet van dr. Sears en dr. Kappel heeft als resultaat een antiontstekingseffect van de cellen (door siliconen zijn je cellen in een constante toestand van afweer en ontsteking) >>

Zo puur mogelijk eten (zonder zakjes, pakjes, blikjes) met een combinatie van; 

Het is belangrijk om de juiste hoeveelheden aan te houden van: eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten, dan ontstaat een perfecte balans waardoor de ontsteking in de cellen vermindert. Bij siliconen kan je lichaam zich door dit dieet beter herstellen. Ook worden allerlei auto-immuunziekten zoals diabetes en Alzheimer voorkomen. 

Meer diëten

Supplementen 

Het is wetenschappelijk aangetoond dat circa 70% van de vrouwen vanzelf herstelt na de explantatie. Soms duurt dat enkele maanden.  Als je niet voldoende herstelt kun je een online cursus volgen om fitter te worden. Lees hier meer: >> 

Uit onze vragenlijsten is gebleken dat ná het verwijderen van de implantaten en daarna een ruime periode behandelen met visolie, algen en antioxidanten, de klachten kúnnen verminderen. Bij een aantal verdwenen de klachten volledig, maar het helpt helaas niet bij iedereen. Omdat bij 70% de klachten vanzelf verdwijnen na de explantatie, is het niet met zekerheid vast te stellen of de verbetering door de supplementen komt.


Het is belangrijk te realiseren dat je niet de gifstoffen uit de implantaten kunt afvoeren door supplementen, (omdat de siliconendeeltjes niet uit je lichaam kunnen verdwijnen) maar wel alle andere chemische vervuiling in je lichaam, waardoor je jezelf uiteindelijk toch wat beter kunt gaan voelen.


Visolie - Omega 3

Door één maal per week vette vis te eten, krijg je in principe voldoende visolie (omega 3) binnen. Echter heb je bij ziekte door siliconen meer Omega 3 vetzuren nodig, liefst tot 7 gram (dit is 7000 mg) per dag. Zoek op zuiverste visolie, goed ontdaan van chemische vervuiling. Voor vegetariërs zijn er goede alternatieven, maar zorg dan wel dat je aan voldoende EPA en DHA komt (minimaal 2,5 gram per dag, dat betekent dat er 6 capsules per dag nodig zijn). We kunnen je een productenlijst sturen met merknamen van vegetarische alternatieven. >>  


Antioxidanten

Eten van felgekleurde groenten en fruit zoals paprika, broccoli, blauwe bessen, aardbeien etc. Eventueel antioxidanten supplementen. Er bestaan dranken met hoge dosering antioxidanten en supplementen die op internet of in natuurvoedingswinkels te koop zijn, zoals maquibes. Google op: 'Bes met hoogste dosering antioxidanten'.  >>


Vitamine D

Vitamine D zorgt ervoor dat het immuunsysteem beter werkt. Omdat je bij siliconen het risico loopt om auto-immuunziekten te ontwikkelen, is het verstandig om te laten onderzoeken of je vitamine D op peil is. Veel vrouwen met implantaten blijken een veel te laag vitamine D gehalte te hebben. 

Onderzoek 2017

Onderzoek 2022


Energie

Co-enzym Q10 beschermt het lichaam tegen beschadiging door vrije radicalen. Deze deeltjes worden gevormd bij stress, (chronische) ziekten, veroudering, sporten en aanwezigheid van gifstoffen. Een grote belasting met vrije radicalen leidt tot een snellere veroudering en (verergering van) ziekten. Het supplement dat je kunt nemen heet Q10. 


Chlorella 

Neem een merk zonder silicium (verdikkingsmiddel) Clorella zijn algen. Tijdens de eerste periode kun je extra hoofdpijn en spierpijn krijgen. Dit is een normale reactie omdat het lichaam veel gifstoffen afvoert. Drink dan veel extra water, ca 2 liter. Je kunt het beste de Chlorella opbouwen, begin met 3 tabletten, wacht dan tot je geen hoofdpijn en spierpijn meer hebt en bouw dan langzaam de hoeveelheid op.  Dus luister tijdens het ontgiften goed naar je lichaam. Nemen de klachten toe, neem er dan tijdelijk minder. Zoek op internet naar Chlorella Pyrenoidosa algen of Chlorella Vulgaris.  Pyrenoidosa werkt sterker dan Vulgaris, maar voor sommige vrouwen té sterk zodat je klachten kunt ervaren.

Klachten bij te snel detoxen met Chlorella; Hoofdpijn, spierpijn, algehele malaise, griepgevoel.

Hanteer dit opbouwschema: 

Week 1: 1 's morgens -1 's middags - 1 's avonds

Week 2: 2 's morgens - 1 's middags - 1 's avonds

Week 3: 2 's morgens - 2 's middags - 2 's avonds

Week 4: 3 's morgens - 3 's middags - 3 's avonds

Na dit opbouwschema kun je er 9 per dag blijven slikken, tot je je duidelijke verbeteringen bemerkt.

Mogelijke bijwerkingen Chorella:

Er zijn twee vrouwen op het Meldpunt bekend die vermoedelijk een allergische reactie kregen op Chlorella.  Hun klachten: benauwd, huidreacties, braken, trillen, beven.  Stop dan onmiddellijk en raadpleeg je huisarts.


Productenlijst 

Op verzoek sturen wij je via de mail een productenlijst toe. Niet als  reclame, maar puur bedoeld om je een handje te helpen in de wirwar van alle mogelijke producten. >> 


Meldpunt Klachten Siliconen is niet aansprakelijk voor de werking of reacties als gevolg van inname van vitaminen/supplementen en/of behandelingen.


Meer

Leefstijl

Omdat er nog niet veel reguliere behandelingen zijn voor doelgroep, is het belangrijk dat je je lichaam zo goed mogelijk in conditie houdt door gezonde voeding, supplementen, beweging, plezier, geluksmomenten zoeken, omdenken, ontspanning en meditatie. Ook al is het soms zwaar om je ziekte te dragen, neem zelf de verantwoordelijkheid om iets van je leven te maken. Leg de focus niet op het lijden maar op dat wat je nog wel kunt. Geef je lichaam dagelijks een boost door je leefstijl aan te passen.

Alternatieve geneeswijzen

Omdat de fabrikanten tot nu toe niet verplicht zijn om de samenstelling vrij te geven van de chemische stoffen waarmee siliconen worden gemaakt, is er nog geen regulier geneesmiddel voorhanden (behalve de hierboven genoemde medicatie bij bepaalde klachten). Daarom wijken vrouwen noodgedwongen uit naar het alternatieve circuit. Enkele tips: 

Kliniek voor neuropathische pijn 

Natuurlijke pijnstillers 

B12 tekort 

Foto's levend bloedanalyse

Meer 

Uitgebreide adviezen bij klachten