Misleidend adverteren en dubieus handelen

Boos is niet het goede woord. Razend is net te veel, maar ergernis in extreme vorm klopt ongeveer. Het gaat me om de volgende advertenties, van een privékliniek, de ander van 'n 1 'bemiddelingsbureau (Mag ik een emmertje a.u.b.) In de eerste advertentie staan zelfs de namen van de plastisch chirurgen vermeld. Volgens mijn niet zo bescheiden mening mag dit niet. Een arts mag toch geen reclame maken?

Mijn vraag aan jou: Zou jij dit willen controleren en als het werkelijk niet mag, wil je dan een oproep plaatsen in ons blad zodat ik (wij, de vrouwen van SVS) kunnen protesteren tegen deze "ongein"? Ik neem aan dat dit de Reclame Code Commissie is en 't Ministerie van Volksgezondheid en/of De Gezondheidsraad. Helaas heb ik daar geen adressen van. (Zie onder)

De andere advertentie is nog veel ergerlijker. Daarin wordt reclame gemaakt voor borstvergroting met natuurlijke vulling. Er staat "vaste polysachariden". Hier wordt toch gewoon met suikerwater gevulde siliconen prothesen bedoeld? Of niet soms!

Valt siliconengel ook onder de "natuurlijke vullingen? Hoe durven ze! En daaronder staat ook nog, hou je vast:

GEEN LEKKAGES. Dat is één van de redenen waarom ik zo boos ben! In een andere recente advertentie las ik zelfs weer een levenslange garantie op de siliconen gelei gevulde kwaliteitsprothesen. (Nog een emmertje, graag!) Weer anderen hebben het over 10 of 20 jaar garantie, op operatie en lekkage.

Probeert 'de industrie' zichzelf en elkaar te overtreffen? Beginnen de heren zonder hoofdletter nu weer opnieuw met vrouwen blij te maken met een dooie mus?

En dingen te beloven die niet waar te maken zijn? Het lijkt wel of we weer terug zijn bij af!

Doe hier iets mee, graag. Iets tegen, bedoel ik eigenlijk.