Epilepsie kwam terug door implantaten

In 1982 liet ik mijn borsten verkleinen. Omdat de ontstane littekens na de operatie niet mooi waren genezen ben ik in 2003 naar de destijds Scheveningen Kliniek gegaan. Nu is dat de Bergman Kliniek.

In de Scheveningen Kliniek vroeg ik aan dr. X een littekencorrectie. Deze adviseerde mij, om de borstpartij weer helemaal mooi te krijgen door een prothese (lees: siliconen) te nemen. Ik twijfelde hevig, ik had eerder mijn borsten niet voor niets laten verkleinen!

Toch wist hij me over te halen met allerlei 'argumenten' waarbij de risico's van siliconen op geen enkele manier werden genoemd of vermeld.

Sinds mijn vroege jeugd heb ik af en toe last gehad van epileptische aanvallen. Soms versterk door hormonale schommelingen. Te denken valt aan mijn eerste menstruatie en de zwangerschap.

Na mijn laatste (= 4de) zwangerschap in 1991 heb ik hier geen last meer van ondervonden.

In 2005 echter (dus 14 jaar na de laatste aanval en 1 jaar na de prothesen implantatie) is de epilepsie opnieuw terug. Hier slikte ik nog geen medicijnen voor.

In 2008 volgt aanval nummer 2. Nog steeds geen medicijnen.

In december 2011 volgden een aantal aanvallen achter elkaar en ben ik op aanraden van de neuroloog aan de medicijnen

(Depakine chrono 500) gegaan.

Het jaar 2012 geprobeerd te stoppen met medicijnen (ik houd niet van medicijnen) maar kreeg in mei en november weer aanvallen. Zoals je ziet volgden de aanvallen steeds vaker en korter op elkaar.

Bij toeval ben ik tijdens de speurtocht op internet op jullie site en forum terecht gekomen. Er ging een wereld, waarvan ik het bestaan niet wist, voor me open en de stukjes van de puzzel (ik had ondertussen ook veel andere klachten zoals reumatische pijnen, vermoeidheid, depressiviteit en ga zo maar door) vielen op z'n plek.

Ik heb direct met dokter K. (bekend van de site) contact opgenomen en zij heeft februari 2013 de implantaten verwijderd. De ene prothese was dun aan het worden en de andere was duidelijk gescheurd; de gel kon er vrijelijk uit.

Op advies van de forumleden heb ik ook de kapsels laten onderzoeken. Hieruit kwam onomstotelijk vast te staan dat daarin de siliconen zaten.

De eerder beschreven klachten zijn beduidend minder: ik kan weer sporten en 20 uur in de week werken. Wel slik ik nog Depakine (waar ik na de vakantie mee ga stoppen) en op aanraden van dokter K. Chlorella.

P.S. Bij Dr. X (inmiddels andere kliniek) ben ik terug geweest. Hij erkende de problemen maar raadde me aan vet te laten wegzuigen en na de verwijdering van de prothesen direct in mijn borsten in te laten spuiten. Dat zou, tegen betaling van
€ 8.000,00 weer direct het gewenste resultaat opleveren... Enkel en alleen het verwijderen van de prothesen, nee, daar begon hij niet aan. Er moest wel iets anders voor in de plaats. De huur van de operatiekamer moest immers door iemand betaald worden... Met dit soort artsen wens ik niets meer te maken te hebben en ik hoop dat andere vrouwen er ook niet mee in aanraking komen. Het advies om mensen aansprakelijk te stellen, neem ik zeker ter harte.