Bedlegerig

Van de ene op de andere dag, kreeg ik een loopstoornis, weinig gevoel in mijn onderlichaam en vreselijk veel pijn in beide benen en daarna ook nog massa’s andere klachten, waardoor ik compleet bedlegerig werd. Een lange zoektocht langs allerlei specialisten, leverde niets op. Steeds klopte er iets niet helemaal. Met atypische klachten, krijg je al gauw de stempel: psychosomatisch. Toch wist ik dat er iets echt fout zat.

Ergens in 2005, zag ik op TV een uitzending van Andries Knevel, de plastisch chirurg dr. X. Zij vertelde dat je neurologische stoornissen kon krijgen van siliconen implantaten. Ik ben naar haar toegegaan en liet mijn- inmiddels 20 jaar oude- implantaten verwijderen, in de hoop dat de klachten zouden verminderen. Het bleek dat een ervan helemaal kapot was. Er is later in het bloed veel siliconen aangetroffen.

Jammer genoeg was het punt al bereikt dat de siliconen een auto-immuunziekte hadden veroorzaakt. Maar welke was steeds niet duidelijk. Vanaf dat moment duurde nog eens 4 jaar voordat ik daar achterkwam.

Een professor/immunoloog ontdekte een auto-immuunziekte die schade aan het ruggenmerg, zenuwen, spieren, hart en hersenen veroorzaakt, namelijk Antifosfolipidensyndroom (APS), een aandoening waarbij een bestanddeel van de celkern wordt aangedaan en bloedstolsels worden gevormd.

Eindelijk duidelijkheid. De link naar siliconen heeft hij beaamd en noemde het ASIA (Auto-immune/inflammatory Syndrome induced by Adjuvants). In mijn geval zijn de adjuvants siliconen.