Reconstructie met PIP, McGhan en Monobloc

Nadat mijn moeder aan borstkanker is overleden toen ik nog maar 11 maanden was en ook mijn zus op veel te jonge leeftijd, kwamen de vrouwen in onze familie erachter, dat wij erfelijk belast zijn met het Brca1 gen. Ik heb toen besloten in 2004 om een preventieve bilaterale borstamputatie en ovariotomie te laten doen in de hoop gezond te blijven, niet wetende dat ik na mijn borstreconstructie met 2 x 850 cc siliconen PIP en later McGhan implantaten alsnog ziek zou worden.

Na een lange medische zoektocht waarin ik me erg alleen voelde, kreeg ik van Dr. Nannayakara en Dr. Cohen de diagnose Asia-syndroom. Omdat ik meer dan 1 jaar op de wachtlijst stond voor een explantatie en reconstructie bij het Radboud UMC en ik steeds zieker werd, heb ik via het Meldpunt de naam van Dr. K. gevonden. Deze chirurg heeft mij met spoed geopereerd. Ze heeft bij mij een explantatie gedaan en een reconstructie met Monoblocs Hydrogel samen met een acellulaire dermale matrix (Braxon) met plaatsing van prothese gewoon op de borstspier zodat ze ook het maximale van het kapsel weg kon halen. Ik ben de 1ste patiënt in Nederland bij wie Dr. K. deze methode heeft uitgevoerd. Vijf weken geleden volgde er een 2de operatie waarbij ze een lipofilling heeft gedaan om alles weer mooi te maken.

Sindsdien heb ik intensief contact met dr. K., ook omdat ik in de cliëntenraad zit en ze mij heeft gevraagd zoveel mogelijk bekendheid te geven aan haar laatste wetenschappelijk onderzoek, waarvan ze de resultaten sinds gisteren (1 september 2016) in het Nederlands op haar website heeft gepubliceerd. Dit is het artikel dat baanbrekend is wat betreft de siliconenvergiftiging. >>