Mijn moeder is overleden


Mama

🌸

24-01-1950  †  27-09-2019

Mijn moeder is overleden

Ik zou graag het verhaal van mijn moeder met jullie willen delen;

Mijn moeder was altijd een ontzettende stralende tevens mooie vrouw, een inspiratiebron voor velen.

Echter was mijn moeder altijd opzoek naar bevestiging, een hopeloos verlangen om onvoorwaardelijk geliefd te worden. Een diep  gewortelde onzekerheid, geringe zelfliefde, die ze vaak maskeerde door haar prachtige verschijning en uiterlijke vertoning.

Een ziekelijke obsessie voor niet ouder willen worden, in combinatie met haar eeuwige streven naar perfectie was in haar geval uiteindelijk een toxische cocktail geworden.

Mijn moeder had siliconen protheses, tijdens een reis met mijn vader had ze een ongeluk gekregen, waarbij haar rechter prothese was geklapt.

Deze is naderhand bij een toen zeer bekende kliniek vervangen, in Scheveningen. De protheses eruit halen wilde ze toendertijd absoluut niet.

Er ware altijd al vage klachten latent aanwezig, zoals niet goed uit haar woorden kunnen komen, niet helder kunnen denken, zware gedachtes ervaren tevens erg maag en  darmklachten.

Naarmate de tijd vorderde werden de klachten steeds heftiger, met name geestelijk. Er waren meerdere onderzoeken gedaan waaruit bleek dat er silicone deeltjes door haar hele lichaam zaten, met name in de hersenen.

Ze was ten gevolgen hiervan gediagnosticeerd met de progressieve ziekte PSP.

Ik heb mijn moeder 6 jaar lang zien lijden.
Van een stralende inspirerende vrouw naar een nog maar 25 kilo wegend karkas. Vernederd door het gif van de siliconen, haar trots en schoonheid ontnomen, in eenzaamheid gestorven op 69 jarige leeftijd.

Ik hoop oprecht dat het verhaal van mijn moeder andere kan behoeden voor deze lijdensweg.

Ik hoop dat mijn moeder nu haar innerlijke rust heeft gevonden en nu inziet hoe mooi ze eigenlijk was. 🤍