Arbo arts

Lees info en stel vragen.

Moderators: Essi, Susana

Sammie
Berichten: 576
Lid geworden op: 13 dec 2019 05:07

Arbo arts

Ongelezen bericht door Sammie » 20 jan 2020 23:26

Ik ben vorige week bij de arboarts geweest. Voor de 2e keer bij deze werkgever. Maar de 1e keer was het voor een mogelijke hernia. Na alleen een telefonisch consult en mail contact had ik nu mijn eerst echte arboarts afspraak over mijn ASIA klachten.
Hij was heel begripvol en luisterend. Ik heb veel narigheid met mijn werkgever maar de arbo arts steunt mij helemaal met het niet vertellen. Ik wil mijn werlgever namelijk niet vertellen wat er precies aan de hand is. Ik hou mijn medische gegevens prive en daar heb ik alle recht op.
Ik heb mijn contract nog tot april. Verwacht en wil geen verlenging. Dus ik hoef ook niet veel meer met hem te dealen. Hij had me bang gemaakt met allerlei uitspraken maar ik kon dit geweldig goed met de arbo arts bespreken.
Ik blijf ziek tot en met mijn operatie, ga alleen 2 x 2 uurtjes aanwezig zijn. En na mijn operatie nog 4 tot 6 weken herstellen, dit omdat ik kapster ben. Ik zal mss niet meer daar werken na operatie vanwege contract beeindiging maar dan neemt het UWV het over. Mijn ziektewet uitkering krijg ik dan via UWV.
Mijn werkgever en ik vullen per mail het reintergratie formulier in en thats it.

Hoop dat jullie ook naar de arbo arts kunnen en dat die ook veel steun en begrip toont. Ik ben vaak naar mijn werk gegaan onder zware pijnstillers om het proberen vol te houden maar op een gegeven moment zegt je lichaam stop en kan je niks meer. Dat was een zware les maar ik moest hem blijkbaar leren. Nu luister ik naar mijn lichaam en kan niet wachten tot mijn proteses eruit zijn en ik weer beter wordt.

Succes allemaal en liefs
Sammie

Gebruikersavatar
Luna MKS
Berichten: 6761
Lid geworden op: 02 feb 2012 10:27

Re: Arbo arts

Ongelezen bericht door Luna MKS » 21 jan 2020 10:26

Wat fijn voor je Sammie!! Arboartsen reageren over het algemeen altijd heel goed en staan zeker niet ongevoelig tegenover onze klachten!!

Fijn dat je er een apart topic van gemaakt hebt, dank je wel!!!!

Alles komt goed!!😀

😘💕

Even lezen graag 🦋WELKOM OP HET FORUM!🦋
Op onze WEBSITE vind je informatie en onderzoeken
Belangrijk: KLACHTEN DOOR IMPLANTATEN MELDEN!💪
Klachten over behandelaar of verzekeraar? MELD DIT!💪
Problemen met inloggen of registreren? LEES DIT!
⚠️Bij acute problemen je arts raadplegen!

Sammie
Berichten: 576
Lid geworden op: 13 dec 2019 05:07

Re: Arbo arts

Ongelezen bericht door Sammie » 22 jan 2020 09:43

Thnx en kus en liefs

Sammie
Berichten: 576
Lid geworden op: 13 dec 2019 05:07

Re: Arbo arts

Ongelezen bericht door Sammie » 12 feb 2020 22:32

Vandaag weer een afspraak gehad met de arbo arts. Telefonisch.
Hij vertelde dat mijn werkgever aan de case manager om ene andere bedrijfsarts heeft gevraagd. Hij vertrouwd zijn oordeel niet. Aan de andere kant heeft ie gevraagd of de bedrijfsarts om mijn medische gegevens wilt vragen bij specialisten. Omdat ie mij dus niet geloofd en vertrouwd. En denkt dat ik expres er zo bijloop. Dat ik nep doe. Dat is echt mijn eer te na.

Ik zou eind maart op vakantie gaan, backpacken in Vietnam maar dat gaat uiteraard niet door. Heb ik afgezegd helaas. We zouden naar F1 gaan onder andere, mega dure kaarten gekocht maar ik red het niet. In elk geval, mijn werkgever heeft daar ook over geklaagd. Dat ik niet werk maar wel straks op vakantie ga.
Lul, ik ga helemaal niet!!
Als je tegen me zou praten, het vragen, dan hoefde we de bedrijfsarts niet als praatpaal te gebruiken. Als iemand die voor ons communiceert. Zo kinderachtig.
Anyway, mss krijg ik dus een andere bedrijfsarts want dat mag de werkgever dus vragen. Maar ik ben nog maar 1,5 maand in dienst. Voordat mijn contract afloopt. Dat heeft toch weinig zin lijkt me. Dat vind de huidige bedrijfsarts ook. Maar als hij erop staat dan krijg ik dus een ander.

Verder zei ik tegen de bedrijfsarts dat ik een dik gevuld medidch dossier kan aanleveren. Vol met bewijs van al mijn onderzoeken en diagnose.
Ik vroeg nog of hij me adviseerde om het wel te gaan vertellen tegen mijn werkgever, de rede waarom ik ziek ben, maar hij adviseerde om dit niet te doen. Zal niks verbeteren in de situatie en ik heb recht op het voor me houden van mijn medische gegevens.
Dus dat.
Nu over een maand weer een gesprek, met hem of een ander. Dat hoor ik nog. En als ik dan niet net geopereerd ben.

Pffff stomme werkgever. Moet ik me daar ook nog druk om maken. Gelukkig staat de bedrijfsarts achter me. Hij had zich zelfs ingelezen over Asia.

Het ergste vind ik mss wel dat ie me uitmaakt voor leugenaar. Want dat doet ie eigenlijk. Hij geloofd me niet en vertouwd me niet en denkt dat ik een nepper ben. Dat steekt. Ik probeer juist een zo eerlijk mogelijk persoon te zijn.
Maar goed. Dit gedoe dus.

Bedankt dat ik weer even mocht vertellen
Liefs en nog meer liefs
Sammie

Simone 61
Berichten: 25
Lid geworden op: 06 dec 2019 17:06

Re: Arbo arts

Ongelezen bericht door Simone 61 » 13 feb 2020 08:28

Lieve beste Sammie.

Je blijft maar aan modderen met die werkgever.

Zij of hij kan van alles willen maar alles is aan de wet gebonden speciaal als het over medische gegevens gaat.

Lees Hier https://samenveerkrachtig.nl/hulpwijzer ... -mag-niet/

Laat jezelf niet gek maken Sammie je hebt de Arbo achter je en jij bent degene die over je medisch dossier gaat niemand anders
jij moet toestemming geven
Ik weet het werkgevers zijn bullebakken als het over ziek zijn gaat ik had hetzelfde ik werk in het transport en daar mag/kan de werkgever
alleen maar ziek zijn personeel nooooit niet.
Aan mij vroegen ze ook toen ik problemen met mijn hart kreeg eeeeeh ja maar je kunt toch komen werken die heb ik gelijk de mond gesnoerd.

Sterkte meid ik begrijp heel goed wat er door je heen gaat.

Liefs Simone.

ilse1972
Berichten: 89
Lid geworden op: 27 aug 2019 11:44

Re: Arbo arts

Ongelezen bericht door ilse1972 » 13 feb 2020 09:09

Lieve Sammie,

Ik heb enorm veel respect voor je dat je het zo goed volhoudt met deze werkgever. Hoe hij je behandelt... pffff
Ik weet dat de kapperswereld een harde wereld is en een werkgever is in deze branche wel heel erg de sjaak als een personeelslid ziek wordt want dat is een grote financiële aderlating voor hem. Maar dat neemt niet weg dat hij jou gewoon met respect zou kunnen behandelen.

Jij zegt over een maand terug bij de bedrijfsarts en dan wellicht een nieuwe. Wil je werkgever de beoordeling over jouw ziekte dan niet wat sneller dan pas over een maand wanneer je bijna uit dienst bent. Dat vind ik ook wel raar moet ik eerlijk zeggen.

Ohhh wat een toestand, eigenlijk hoop ik dat je eerder een afspraak met een ander kunt krijgen en dat deze gaat besluiten dat je tot einde dienstverband helemaal niet terug hoeft daar.

ik duim voor je!!

xx ilse
BV 2013 - Explantatie 22 Februari 2020
Op naar herstel🍀❤️🙏

Gebruikersavatar
Luna MKS
Berichten: 6761
Lid geworden op: 02 feb 2012 10:27

Re: Arbo arts

Ongelezen bericht door Luna MKS » 13 feb 2020 09:56

Lieve Sammie, wat vreselijk dat je dan steeds voor een paar uur daarnaartoe moet. Laat duidelijk aan de ba weten dat dit jou enorm veel energie kost fysiek en mentaal. En dat het jouw klachten versterkt! En tevens jou genezing in de weg staat. Omdat alleen al daar naartoe gaan energie kost en dan ook nog die wrijving of de opstelling van jouw werkgever en collega's. Dit mag niet!!! Maar wees heel duidelijk in jouw woorden. Jij hebt klachten door je ziekte. En deze is zwaar heel zwaar. Maar de opstelling van werkgever maakt het voor jou mentaal nog moeilijker.
Anders krijg je straks dat uwv weer gaat zeggen dat dit door arbeidsconflict komt. Die weten ook altijd van alles te verdraaien naar hun voordeel.

:!: En lieve vrouwen ik raad echt iedereen af klachten door siliconen en voornemen explantatie met werkgever te bespreken! Ik raad het iedereen echt af, omdat dit niet wordt begrepen, niet door vele artsen, laat staan door werkgevers die alleen maar bezig zijn met hun eigen financiële verlies als jij niet kunt werken!!!
Hier een topic over hoe dit aan te pakken bij ziekte en werk. Jullie hebben rechten! viewtopic.php?t=1760

Ik heb vele vrouwen begeleig in het verleden en dit is een zeer moeilijke kwestie. Ook heb ik mijn eigen portie ellende gehad met werkgever en UWV. Het is zo moeilijk onze weg. Vol onbegrip en doorgaan terwijl je niet kunt. Triest zo triest😢

Sterkte lieve Sammie, probeer echt voor jezelf op te komen. Jij bent nu niet in staat om een paar keer per week voor 3 uur naar het werk te gaan. Dit verslechtert jouw toestand wees daar duidelijk in. Dit moet namelijk straks ook als je bij het uwv in de ziektewet komt. Ook daar moet je duidelijk zijn. Jij bent nog minimaal 1 jaar arbeidsongeschikt. Als ik jouw voorsteltopic lees dan zie ik dat jij het zwaar gaat krijgen. Dus wees voorbereid alsjeblieft. Kom voor jezelf op. En ga nooit alleen naar bedrijfsrtsen en verzekeringsartsen, nooit!

Lees ook even mijn info hierover in dit deel. viewforum.php?f=47
Ik schrijf daar veel over de voorbereidingen met uwv en ba.
Gelukkig zijn bedrijfsartsen over het algemeen wat soepeler maar verzerkeringsartsen niet...

Sterkte mop, hoe dan ook komt alles goed hoor!!

Jacqueline was trouwens ontroert door je woorden. Dit stuurde ze "Oh wat mooi😢😘😘"


Doeg lieverd!!!❤❤❤💋💋💋

Even lezen graag 🦋WELKOM OP HET FORUM!🦋
Op onze WEBSITE vind je informatie en onderzoeken
Belangrijk: KLACHTEN DOOR IMPLANTATEN MELDEN!💪
Klachten over behandelaar of verzekeraar? MELD DIT!💪
Problemen met inloggen of registreren? LEES DIT!
⚠️Bij acute problemen je arts raadplegen!

Gebruikersavatar
Luna MKS
Berichten: 6761
Lid geworden op: 02 feb 2012 10:27

Re: Arbo arts

Ongelezen bericht door Luna MKS » 13 feb 2020 10:43

Lieverd, overigens staat Chris open voor hulp aan vrouwen met alles wat met arbeidsongeschiktheid te maken heeft!
Ik kan dat helaas echt niet meer..

Dus wil je hulp, laat het even weten💋

Even lezen graag 🦋WELKOM OP HET FORUM!🦋
Op onze WEBSITE vind je informatie en onderzoeken
Belangrijk: KLACHTEN DOOR IMPLANTATEN MELDEN!💪
Klachten over behandelaar of verzekeraar? MELD DIT!💪
Problemen met inloggen of registreren? LEES DIT!
⚠️Bij acute problemen je arts raadplegen!

Sammie
Berichten: 576
Lid geworden op: 13 dec 2019 05:07

Re: Arbo arts

Ongelezen bericht door Sammie » 13 feb 2020 11:21

Thnx simone en ilse
Het is xeker heel naar maar dank voor jullie tips en aandacht.
Ik weet hoe verschrikkelijk het is voor een werkgever. Zeker in zo een klein bedrijf. Het kost enorm veel geld. En ik doe er ook alles aan om te komen en te helpen. Ik probeer zijn kant ook te zien. Daarnaast hou ik enorm van mijn werk. Ik mis het zo erg. Niet mijn werkgever maar de klanten en het werk zelf. Ik hou ervan. En baal heel erg dat ik daar rond loop maar niet mijn schaar kan gebruiken. Kapster zijn zit in mijn bloed en ik word er blij van.
Maar door hoe hij hier mee omgaat maakt dat ik er makkelijker over denk. Me minder schuldig voel. Zo respectloos en haatvol doet ie.

En Luna, jij ook dank.
Ik weet dat ik eigenlijk niet meer moet gaan maar voel me verplicht vanuit mezelf. Mijn ouders, man, vriendinnen, psych snappen niet dat ik nog ga. Maar ik wil sterk zijn en alles doen wat ik kan en niet opgeven. Het lukt wel. Ik kan de dagen eromheen instorten. Mijn man doet alles. De liefste❤
En ik hoop heel erg dat mijn herstel goed gaat en zal zeker alle tijd er voor nemen. Ik ga pas bij een werkgever werken als ik echt helemaal beter ben. Wil dit nooit meer meemaken.
Het komt goed. Ik heb alle steun om me heen. Behalve van de werkgever. Wat mss begrijpelijk kan zijn. Niet nodig maar wel begrijpelijk.
Ik wil straks trots zijn op mezelf dat ik ook dit niet opgeef zonder strijd en dat ik alles heb gedaan wat ik kon. En ik kan het.

Ik ga het inderdaad niet vertellen aan hem. Ik twijfelde heel erg, dacht eerst ik moet zoveel mogelijk hier over praten zodat meer mensen het weten. Als bijvoorbeeld de dochter van mijn collega hier ooit over nadenkt dan heeft ze in elk geval gehoord hoe gevaarlijk het is. En hoopte op begrip misschien.
Maar mijn gevoel zegt dat dat niet gaat gebeuren. En de wet is er niet voor niets dat ik niks hoef te delen met hem. Hij zal me alleen maar meer een aansteller vinden. Niet mijn energie aan verspillen.

Dank lieve dames. Jullie steun is me alles. Zo krachtig.

Luna, ik heb al contact gehad met Chris. Thnx. Had al gevonden. Overigens heb je het forum ook vol staan met dingen die ik gelezen heb. Ik weet mijn rechten en ook straks bij het UWV. Maar soms zegt mijn sensitive en altijd willen pleasen hoofdje iets anders.
Dus dank voor alle info. Ik wil niet extra beslag op je leggen. Je hebt alles heel goed op het forum staan en ik heb hem uren zitten aflezen, gekopieerd en bewaard om terug te lezen. Heel waardevol. Alles wat we nodig hebben heb jij uitgeschreven. En alle dialogen onderling geven ook veel tips.

Thnx for sharing met Jacqueline. ❤
Mijn hart stroomt met liefde naar haar.

Dikke kussen en liefs
Sammie
(Ik kan nooit kort antwoorden zeg. Zo lang altijd mijn teksten. Maar prast zo graag met jullie)💞

Gebruikersavatar
Luna MKS
Berichten: 6761
Lid geworden op: 02 feb 2012 10:27

Re: Arbo arts

Ongelezen bericht door Luna MKS » 13 feb 2020 11:34

Lieverd, ik begrijp dat je toch wilt gaan, maar ik zeg je dat je dit dus beter niet kunt doen! Juist met het oog op UWV straks!!! Zij zijn nog lastiger dan bedrijfsartsen. Dus pas op!

Ze gaan zien dat je toch werkte, dus dan valt het mee. Maar jij hebt op dit moment geen benutbare mogelijkheden. Zo moet je de ziektewet in. Anders krijg je daar gedonder😢
Heeft Chris dat niet gezegd?

Gewoon echt aangeven dat het je echt niet lukt. Los van problemen met werkgever, maar dat je geen energie hebt nul komna nul!! Niet teveel ingaan op problemen met werkgever. Dit komt door jouw fysieke klachten maar werkgever maakt het erger. Maar wees wel duidelijk dat het door fysieke klachten/ASIA komt.

UWV is heel moeilijk. Moeilijker dan de bedrijfsarts.
Nu daar alvast rekening mee houden ok?

Sterkte!!!!🙏🙏🙏

💋💋💋

Even lezen graag 🦋WELKOM OP HET FORUM!🦋
Op onze WEBSITE vind je informatie en onderzoeken
Belangrijk: KLACHTEN DOOR IMPLANTATEN MELDEN!💪
Klachten over behandelaar of verzekeraar? MELD DIT!💪
Problemen met inloggen of registreren? LEES DIT!
⚠️Bij acute problemen je arts raadplegen!

Gebruikersavatar
Luna MKS
Berichten: 6761
Lid geworden op: 02 feb 2012 10:27

Re: Arbo arts

Ongelezen bericht door Luna MKS » 13 feb 2020 12:59

Niet in de stress raken door wat ik schreef he? Uwv kan jou niet verplichten te werken. Ze nemen de eerste weken advies van ba over. Je gaat pas na paar weken bij verzekeringingsarts. Dan gaan ze kijken welke functionele mogelijkheden er zijn en arbeidsdeskundige inschakelen om te kijken wat je nog wel zou kunnen.

Alles komt goed!!!❤❤❤

Even lezen graag 🦋WELKOM OP HET FORUM!🦋
Op onze WEBSITE vind je informatie en onderzoeken
Belangrijk: KLACHTEN DOOR IMPLANTATEN MELDEN!💪
Klachten over behandelaar of verzekeraar? MELD DIT!💪
Problemen met inloggen of registreren? LEES DIT!
⚠️Bij acute problemen je arts raadplegen!

Sammie
Berichten: 576
Lid geworden op: 13 dec 2019 05:07

Re: Arbo arts

Ongelezen bericht door Sammie » 14 feb 2020 07:27

❤ dank lieve Luna

Plaats reactie

Terug naar “Arbeidsongeschiktheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast