Privacyverklaring LEZEN GRAAG!

Het is verplicht dit deel te lezen! Dank je!

Moderators: Essi, Susana

Gebruikersavatar
Luna MKS
Berichten: 6297
Lid geworden op: 02 feb 2012 10:27

Privacyverklaring LEZEN GRAAG!

Ongelezen bericht door Luna MKS » 22 mei 2018 21:38

Met ingang van 25 mei 2018 moeten alle organisaties voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). SVS-Meldpunt Klachten Siliconen is daar geen uitzondering op. We hebben daarom een nieuwe privacyverklaring voor het forum opgesteld die voldoet aan de regels van de AVG. Dat betekent onder andere dat:

• wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze Privacyverklaring;
• wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
• wij je eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om je persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin deze toestemming is vereist;
• wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om alle persoonsgegevens te beschermen;
• wij jouw recht respecteren om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen.

Voorheen moest iedereen bij aanmelding akkoord gaan met de algemene gebruikersvoorwaarden die gelden voor de forumsoftware. Je bent toen al akkoord gegaan met verwerking van je gegevens om een account te kunnen krijgen. We hoeven voor bestaande forumleden dus niet opnieuw toestemming te vragen voor het gebruik van gegevens. Nieuwe forumleden die zich nu aanmelden wordt expliciet gewezen op de privacyvoorwaarden en gevraagd om toestemming van de verwerking van hun gegevens.

1. Identiteit
Eigenaar van dit forum is Stichting SVS (Steunpunt voor Vrouwen met Siliconen borstimplantaten) Kvk: 41246460.
Meldpunt Klachten Siliconen is een onderdeel van SVS, daarom gebruiken wij de naam SVS-Meldpunt Klachten Siliconen.

Postadres Stichting SVS
Stichting SVS
Molenstraat 92
6657 BZ Boven Leeuwen

2. Doel
Het forum van SVS-Meldpunt Klachten Siliconen is virtuele ontmoetingsplek opgericht voor het verstrekken van informatie en delen van ervaringen met betrekking tot klachten door siliconen borstprothesen en ander siliconen materiaal.

3. Persoonsgegevens
Het forum van SVS-Meldpunt Klachten Siliconen verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van ons forum en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

• E-mailadres
• IP-adres
• Motivatie voor het aanmelden op het forum
• Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel in het forum aan te maken, in correspondentie met de beheerder of moderator en in forumposts.

4. Registratie
Voor het leveren van bijdragen aan het forum is registratie verplicht. Tijdens het registratieproces wordt je gevraagd om akkoord te gaan met de gebruikersvoorwaarden en het opslaan van jouw gegevens.

Daarna moet je een gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord opgeven. Je e-mailadres en wachtwoord kun je zelf altijd weer aanpassen in je gebruikerspaneel. Zorg er altijd voor dat je een sterk en niet te achterhalen wachtwoord aanmaakt. En gebruik altijd een nickname en niet je eigen naam als gebruikersnaam. Je eigen volledige naam of e-mailadres als gebruikersnaam gebruiken is niet toegestaan.

Tijdens de registratie moet je daarnaast een korte motivatie geven waarom je het forum op wilt. Deze motivatie wordt niet gepubliceerd en is alleen voor de beheerder zichtbaar. Als je geen motivatie invult, of alleen maar 'daarom' of iets vergelijkbaars, wordt je account niet geactiveerd en wordt je registratie ongedaan gemaakt.

Tot slot moet je tijdens de registratie aangeven dat je deze Privacyverklaring hebt gelezen en hiermee instemt, want anders kan je account niet worden geactiveerd en wordt je registratie ongedaan gemaakt.

Lees hier hoe je je gegevens kunt inzien en wijzigen.

5. Legitieme doeleinden
Je e-mail adres is noodzakelijk voor een juiste werking van het registratieproces op het forum en om je wachtwoord te kunnen herstellen.

In je gebruikerspaneel kun je aangeven of je meldingen over nieuwe (privé)berichten via e-mail wenst te ontvangen. Verder kun je daar aangeven of de beheerder jou informatie via e-mail mag versturen. Eens in de zoveel tijd verstuurd de beheerder alle leden een mailing met belangrijke mededelingen of vragen. Wens je die niet te ontvangen, dan kun je dit zelf aanpassen in je gebruikerspaneel.

Je IP-adres speelt een rol bij de beveiliging van het forum. Het IP adres wordt nooit gepubliceerd en is alleen voor de beheerder zichtbaar.

De motivatie die tijdens het registratieproces moet worden opgeven, is bedoeld om ongewenste gasten buiten het forum te houden en de veiligheid van het forum en van onze leden te waarborgen. Deze motivatie wordt niet gepubliceerd en is alleen voor de beheerder zichtbaar.

Op het forum wordt je zelf gekozen gebruikersnaam (of nickname), de inhoud van je bericht en het tijdstip van de plaatsing van je bericht weergegeven. Het forum van SVS-Meldpunt Klachten Siliconen gebruikt de niet-openbare gegevens om inzicht te krijgen in welke mensen het forum bezoeken, om misbuik te voorkomen en deelnemers die zich niet aan de huisregels hebben gehouden te weigeren.

Bij eventuele uitsluiting van het forum bepaalt het team van het forum van SVS-Meldpunt Klachten Siliconen per individueel geval wat de termijn van deze uitsluiting zal zijn. Deze termijn kan lopen van 1 dag tot voor altijd.

:!: 6. Berichten en foto's :!:
Berichten en foto’s die door leden op het forum worden geplaatst, worden door zoekmachines geïndexeerd en zijn dus zichtbaar voor elke gebruiker van Internet. Wie een bericht of foto plaatst, gaat ermee akkoord dat dit door een onbekende gelezen en gezien kan worden, en dat dit ook gekopieerd en verspreid kan worden door anderen. We raden je daarom af om informatie te plaatsen over jezelf waaraan anderen jou persoonlijk kunnen herkennen zoals je naam, emailadres, telefoonnummer, adres, geboortedatum enz. We raden je verder af om foto’s te plaatsen waar je met je gezicht op staat.

Alle berichten die je op het forum plaats, kun je via de wijzigingsknop die je rechtsboven je bericht ziet, wijzigen. Je kunt op deze manier ook foto's of andere bijlagen die je hebt geplaatst, verwijderen.

Leden krijgen de mogelijkheid om berichten of foto’s die ze niet openbaar willen hebben in een afgeschermd deel te plaatsen, waar andere gebruikers van het Internet niet bij kunnen.

Berichten waarin deelnemers informatie plaatsen waardoor anderen persoonlijk kunnen worden herkend, worden verwijdert om nadelige gevolgen te voorkomen. Een uitzondering hierop zijn de ervaringen die vrouwen plaatsen en delen over plastisch chirurgen of andere zorgverleners. Het is belangrijk dat vrouwen kunnen kiezen naar welke arts of zorgverlener ze gaan door ervaringen van elkaar te lezen. Ook is het plaatsen van namen en contactgegevens van artsen of andere zorgverleners toegestaan. Dit heeft enkel een informatief karakter. Persoonlijke gegevens van artsen of zorgverleners worden niet geplaatst, gebeurt dit wel, dan worden ze verwijderd. De schrijver van het bericht riskeert door plaatsing uitsluiting van het forum. Negatieve berichten over artsen, worden ook verwijdert. Alleen de vrouw in kwestie mag haar minder goede ervaring met een arts delen, dus iets wat ze persoonlijk heeft meegemaakt. Iets van horen zeggen wordt verwijdert.

Dit forum is enkel bedoelt voor mensen met klachten door siliconen. Of vrouwen die een borstvergroting of reconstructie wensen en op zoek zijn naar informatie. Artsen en mensen uit de media mogen geen lid worden.

7. Privé-berichten
Deelnemers hebben de mogelijkheid om elkaar privé-berichten te versturen. De inhoud hiervan wordt niet gelezen door beheerders, moderators of anderen. Het team van SVS-Meldpunt Klachten Siliconen is niet verantwoordelijk voor wat de deelnemers elkaar via privé berichten versturen. Ook hierin raden we je af om informatie te plaatsen over jezelf waaraan anderen jou persoonlijk kunnen herkennen.
Helaas is het niet meer mogelijk om de beheerder privé-berichten te sturen. Heb je vragen over je lidmaatschap of technische vragen, kun contact opnemen via het contactformulier.

8. E-mailcontact met de beheerder
Leden en gebruikers van het Internet kunnen de beheerder via de contactpagina benaderen. Alle e-mail berichten komen binnen op een goed beveiligde server. Verzenders zijn zelf verantwoordelijk voor de informatie die ze naar de beheerder sturen.

Vanwege overbelasting van de beheerder, is er geen emailcontact over inhoudelijke zaken. Het contact met de beheerder via het contactformulier heeft enkel betrekking tot de werking van het forum. Bijvoorbeeld als er problemen zijn met inloggen of als er vragen zijn over de privacy voorwaarden of voor het indienen van verzoeken tot beëindiging van het lidmaatschap en het vernietigen van gegevens.
Als er vragen zijn over inhoudelijke zaken, moeten deze op het forum worden gesteld. Dit kan ook in het afgeschermde deel.

Van leden wordt verwacht actief deel te nemen aan het forum, zodat deze elkaar kunnen steunen en van advies kunnen voorzien.
Op onze website en op het forum staat uitgebreide informatie en staan uitgebreide adviezen met betrekking tot het onderwerp. Leden kunnen elkaar wijzen op deze informatie en adviezen. Verder kunnen ze vanuit hun eigen persoonlijke ervaring een grote bijdrage leveren aan de informatievoorziening en advisering van andere leden.

E-mail berichten, en de informatie in deze e-mail berichten, die door de beheerder worden ontvangen, zullen nooit naar derden worden doorgestuurd zonder uitdrukkelijke toestemming van de verzender van deze e-mail berichten.

Door de beheerder een bericht via het contactformulier te sturen, ga je automatisch akkoord met onze privacy voorwaarden die van toepassing zijn op het e-mail contact met de beheerder.

9. Rechten deelnemers
Deelnemers aan het forum geven tijdens registratie uitdrukkelijk toestemming voor het registreren van hun persoonsgegevens (E-mailadres en IP adres). De verstrekte persoonsgegevens worden slechts gebruikt voor het doel waarvoor zij zijn verkregen en worden niet aan derden verstrekt, met uitzondering van de wettelijke verplichtingen om desgevraagd gegevens te verstrekken aan bevoegde instanties.

Minderjarigen onder de 16 jaar, mogen zich alleen registreren met toestemming van de ouders of wettelijk vertegenwoordiger.

Iedereen kan zijn toestemming te allen tijde intrekken door de beheerder te verzoeken het account te verwijderen. Hiermee worden de registratiegegevens verwijderd en bijdragen aan het forum geanonimiseerd. Dat wil zeggen dat de gekozen gebruikersnaam in geplaatste berichten wordt vervangen door ‘gast' of 'anoniem' en het bijbehorende profiel met de motivatie wordt gewist. De berichten zelf blijven in het forum staan om de logica van de discussies niet te verstoren, tenzij een deelnemer voor een bericht aangeeft dat dit noodzakelijk is, bijvoorbeeld omdat de bijdrage de identiteit van de deelnemer bekend maakt.

Om je account te laten verwijderen, neem je contact op met de beheerder via de contactpagina.
Het team van SVS-Meldpunt Klachten Siliconen wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

10. Privacyvragen
Voor vragen over deze Privacyverklaring kun je contact opnemen met de beheerder via de contactpagina.

11. Gebruik van cookies
Het forum van SVS-Meldpunt Klachten Siliconen maakt gebruik van zogenaamde functionele cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestand dat op de harde schijf van jouw computer wordt opgeslagen en wordt gebruikt om het gebruik van het forum te vergemakkelijken. Cookies worden alleen gebruikt als je het forum bezoekt.

Bij registratie op het forum moet je akkoord gaan met het plaatsen van cookies, want dat verplicht de cookiewet. Maar ook al ga je akkoord, dan kun je nog steeds cookies verwijderen. Alleen kan het zijn dat niet alles van het forum dan volledig functioneert.

De cookies kun verwijderen door helemaal onderaan aan de rechterkant te klikken op 'Verwijder alle forumcookies'.

12. Links naar websites van andere partijen
Op het forum staan hyperlinks naar andere websites. SVS-Meldpunt Klachten Siliconen is niet verantwoordelijk voor de inhoud of de privacy statement van websites waarnaar we verwijzen.

13. Beveiliging
Stichting SVS en alle onderdelen die hieronder vallen (website SVS-Meldpunt Klachten Siliconen en forum SVS-Meldpunt Klachten Siliconen) neemt als organisatie de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact met de beheerder via de contactpagina.
Wij hebben de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

• Voor het beheer van onze website, het forum en onze mailboxen gebruiken we sterke wachtwoorden die niet makkelijk te achterhalen zijn en vernieuwen deze ook regelmatig.
• De server waar onze website, ons forum en onze mailboxen op draaien wordt beveiligd door middel van een firewall.
• Wij versturen jouw gegevens altijd via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk 'https' en het hangslotje in de adresbalk.
SPF is een internetstandaard die wij gebruiken om te voorkomen dat jij uit onze naam e-mails ontvangt die virussen bevatten, spam zijn of bedoeld zijn om persoonlijke (inlog)gegevens te bemachtigen.
DNSSEC is een extra beveiliging (aanvullend op DNS) voor het omzetten van een domeinnaam naar het hieraan gekoppelde IP-adres; het wordt voorzien van een digitale handtekening. Je kunt die handtekening automatisch laten controleren. Op die manier voorkomen wij dat je omgeleid wordt naar een vals IP-adres.

14. Bewaartermijn
Het forum van SVS -Meldpunt Klachten Siliconen bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Dit betekent dat al jouw gegevens (gebruikersnaam, e-mail adres, IP adres en motivatie) automatisch uit de database worden verwijderd en bijdragen aan het forum worden geanonimiseerd wanneer je ervoor kiest om niet langer lid van het forum te zijn en je account door de beheerder laat verwijderen.

Foto’s die door leden op het forum worden geplaatst, blijven in de database van het forum bewaard zolang het forum blijft bestaan en deze foto’s nodig zijn om andere vrouwen te helpen bij hun beslissing om tot explantatie over te gaan. Alle foto’s worden geanonimiseerd bewaard, dus niemand kan daar een persoon aan koppelen. Mochten vrouwen niet willen dat hun foto’s bewaard blijven, dan kunnen ze dit aan ons doorgeven via de contactpagina.

Lees verder:
Gebruiksvoorwaarden
Disclaimer
Huisregels
Gegevens inzien en wijzigen
Disclaimer en privacybeleid website SVS-Meldpunt Klachten Siliconen
Bijlagen
Registratie.png
Registratie2.png

Even lezen graag 🦋WELKOM OP HET FORUM!🦋
Op onze WEBSITE vind je informatie en onderzoeken
Belangrijk: KLACHTEN DOOR IMPLANTATEN MELDEN!💪
Klachten over behandelaar of verzekeraar? MELD DIT!💪
Problemen met inloggen of registreren? LEES DIT!
⚠️Bij acute problemen je arts raadplegen!

Plaats reactie

Terug naar “Voorwaarden en privacybeleid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten