Explantatie na amputatie, hoe verder?

Lees hier wat er mogelijk is.

Moderators: Essi, Susana

Gebruikersavatar
Luna MKS
Berichten: 6761
Lid geworden op: 02 feb 2012 10:27

Explantatie na amputatie, hoe verder?

Ongelezen bericht door Luna MKS » 03 nov 2019 12:33

Veel vrouwen die geamputeerd zijn denken dat er geen oplossing voor ze bestaat na verwijdering van de protheses. Dit is niet het geval.
Kreeg je borstprotheses na amputatie en heb je nu klachten ontwikkeld of gescheurde protheses, dan is het belangrijk dat ook jij de protheses laat verwijderen.

Er waren veel van onze dames die de protheses moesten laten verwijderen en een nieuwe reconstructie moesten ondergaan. Enkelen daarvan hebben hun verhaal op het forum gedeeld.
We hebben veel ervaringen van Loontje staan die 1 gereconstrueerde borst had en deze door dr. Kappel liet verwijderen en daarna een paar behandelingen lipofilling kreeg met behulp van Brava en Best.
Loontje staat altijd open om dames te informeren over haar proces en haar ervaringen met Brava/Best en lipofilling. Ik mag haar contactgegevens doorgeven aan de vrouwen die daar behoefte aan hebben.
Maria22 deed na verwijderding ook lipofilling bij dr. Huizinga
Redlady had ook geamputeerde borsten en kreeg na explantatie reconstructie met eigen weefsel uitgevoerd door dr. van der Hulst. Ook zij staat open om anderen te helpen.
Verder hebben we de ervaringen van Marret Floren staan die na amputatie eerst siliconen borstprotheses en daarna Monobloc protheses kreeg, maar deze uiteindelijk ook moest laten verwijderen. Zij kreeg een nieuwe reconstructie d.m.v. de Lumberflap. Een heel nieuwe techniek.
Ook Marret is bereid om andere dames te helpen in hun proces.
Verder hebben we de ervaring van Marga MKS ( voorzitter van SVS-MKS) die haar monobloc implantaten door dr. Kappel liet verwijderen en gelijktijdig lipofilling kreeg om de gaten wat op te vullen. Ze besloot erna niet verder te worden behandeld, omdat ze even rust wilde. Uiteindelijk heeft ze geaccepteerd om borstloos verder te gaan. Aan de ene kant omdat borsten voor haar niks betekenen (bijna alle vrouwelijke leden in haar naaste familie zijn overleden aan borstkanker...) en omdat ze een statement wil maken: Een vrouw is niet haar borsten of de omvang van haar borsten!
Marga MKS is een geweldige, strijdbare en zeer mooie en intelligente vrouw! En wij zijn dankbaar voor haar als hoofd van onze organisatie🙏

Wil je met 1 van deze dames in contact komen, laat het mij dan even weten. Je kunt mij bereiken via https://meldpuntklachtensiliconen.com/f ... php?t=3131
In dit deel van het forum lees je van alles wat met het onderwerp 'kanker' te maken heeft. Je vindt er informatie over de reconstructie mogelijkheden en leest er ook de ervaringsverhalen van Loontje, Maria22, Redlady en Marret Floren over hun explantatie en nieuwe reconstructie. Verder lees je daar ook verhalen van vrouwen die juist niet kozen voor een nieuwe reconstructie en dus zonder borsten verder gingen zoals onze voorzitter Marga MKS.

In dit deel lees je de ervaringsverhalen van vrouwen die na amputatie en reconstructie met borstprotheses klachten ontwikkelden. Je kunt jezelf daar ook even voorstellen als je dat wilt.

We wensen je heel veel sterkte in deze moeilijke weg!!!🍀

Ps. Als je de namen van deze vrouwen in de zoekbalk invoert, kun je hun berichten lezen.

Even lezen graag 🦋WELKOM OP HET FORUM!🦋
Op onze WEBSITE vind je informatie en onderzoeken
Belangrijk: KLACHTEN DOOR IMPLANTATEN MELDEN!💪
Klachten over behandelaar of verzekeraar? MELD DIT!💪
Problemen met inloggen of registreren? LEES DIT!
⚠️Bij acute problemen je arts raadplegen!

Gebruikersavatar
Luna MKS
Berichten: 6761
Lid geworden op: 02 feb 2012 10:27

Re: Explantatie na amputatie, hoe verder?

Ongelezen bericht door Luna MKS » 05 feb 2020 16:59

Graag breng ik naar aanleiding van een nieuwe aanmelding even dit topic onder de aandacht.
Dat je geamputeerd bent en een scheur hebt of klachten hebt, wil niet zeggen dat je nogmaals protheses moet krijgen. Er zijn gelukkig meer mogelijkheden voor een nieuwe reconstructie. Laat je alsjeblieft geen nieuwe protheses aansmeren!

Sterkte!!!!🙏🍀

Even lezen graag 🦋WELKOM OP HET FORUM!🦋
Op onze WEBSITE vind je informatie en onderzoeken
Belangrijk: KLACHTEN DOOR IMPLANTATEN MELDEN!💪
Klachten over behandelaar of verzekeraar? MELD DIT!💪
Problemen met inloggen of registreren? LEES DIT!
⚠️Bij acute problemen je arts raadplegen!

Plaats reactie

Terug naar “Explantatie na amputatie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast