Ik twijfel of de implantaten wel de oorzaak zijn...

Informatie ziekten en klachten.

Moderators: Susana, Essi

Gebruikersavatar
Luna MKS
Berichten: 7468
Lid geworden op: 02 feb 2012 10:27

Ik twijfel of de implantaten wel de oorzaak zijn...

Ongelezen bericht door Luna MKS » 10 jan 2020 16:57

Joanna schreef:
07 jan 2020 20:10

Ik heb binnenkort een afspraak met een interniste in brussel. De enige in België die asia syndroom erkent. Alleen kan zij alleen frans en een beetje engels wat de communicatie moeilijk zal maken.. zeker met medische termen etc.

Ik weet niet of ze als Belgische arts dan wel kan overleggen met Dr. Nanayakkara..

Ik zou gewoon graag uitsluitsel kunnen krijgen over of het écht aan de prothesen ligt of niet. Mijn lichaam reageert enorm slecht op littekenweefsel en kapsels verwijderen kan nog meer litteken geven. Ook heeft mijn moeder fibromyalgie, en zij heeft niks van implantaten.. dus het kan ook echt aan andere factoren liggen bij mij. Ik had voor de operatie al last van iets. Ik ben sowieso van plan ze er ooit uit te laten halen, zeker nooit vervangen (heb ze nu 5 jaar). Ik weet dat ze hoe dan ook niet goed zijn voor niemand. Maar moest mijn toestand nu niét aan de implantaten te wijten zijn, dan wil ik dat weten zodat ik aan de oorzaken kan werken die me wél deze klachten geven. Zo ben ik ook in een veel betere staat voor de explantatie later en kan mijn lichaam er ook beter van herstellen! Snap je? Mijn overactief immuunsysteem maakt namelijk ook abnormaal veel litteken aan. Dat zie ik aan oude littekens die opeens dikker worden etc. Maar dit zat sowieso al in de familie en had ik vroeger ook al, nu alleen vele erger.

En van wat ik al heb gelezen hier, het protocol enz, kan er wel wat onderzocht worden, maar er kan geen uitsluitsel worden gegeven. Klopt dat?
Ik heb me echt al heel goed ingelezen, zo wat alles dat ik hier vond op de site en het forum. Ik zit alleen vast omtrent deftig onderzoek. In België is het echt nog niet op het niveau van Nederland.

Ik wil echt ergens duidelijk kunnen onderzoeken
of het de implantaten zijn of niet. Vandaar dat ik naar de gegevens vroeg van de man die een punctie kon doen van het weefsel. De interniste in Brussel zal niet ideaal zijn vanwege het communicatieprobleem omdat ik nerderlands praat en zij frans. Het protocol ging ik sowieso al laten zien, maar dit kan toch geen uitsluitsel geven dacht ik?

Liefs

Joanna
Lieve Joanna,
Als tienermeisje had ik zelf al een hele waslijst aan diagnoses gekregen. Tevens ben ik erfelijk belast met een verzwakt bindweefsel, auto-immuunziekten, atopie en allergieën. Ik was dus al behoorlijk ziek en had een zware puberteit, omdat je als jong meisje mee wilt kunnen doen en ik kon dat niet. Daarbij had ik in die tijd ook al de nodige onbegrip van artsen gekregen. En ben ook door psychiater en psycholoog onderzocht om alles uit te sluiten. Uiteindelijk kwam ik bij een internist terecht die de juiste diagnoses stelde samen met andere specialisten en een fysiotherapeut.
De internist behandelde mij en ik leerde voor een groot deel te leven met de klachten. En met zijn hulp en de hulp van goede docenten kon ik mijn studie met een aangepast curriculum volgen.
Het ging redelijk goed met mij en ik leefde mijn leven en was gelukkig. Maar toen liet ik in mijn laatste jaar de siliconen implanteren. Ik was 25. Wat gebeurde er? Binnen 2-3 maanden ernstige neurologische klachten en alle andere bekende klachten die ik had. Maar dan erger dan ik ooit had. Het einde was kompleet zoek! En met periodes was ik gewoon echt heel ernstig ziek. En nooit legde ik de link, want ik had al van alles en nog wat dus daar lag het aan....
Met de jaren werd ik zieker en zieker. Ik had nooit echt borstklachten. Wel af en toe steken, venijnige steken zomaar uit het niets, maar ik dacht dat dat door hormonen kwam.
In 2011 kreeg ik door een ongeluk het fietsstuur tegen de borsten. Binnen 2 of 3 weken stonden beide borsten in brand. En werden klachten zo hevig dat ik naar de SEH moest (door de jaren heen was ik daar heel vaak beland). En toen gingen alle bellen bij mij af. En wist ik het bijna zeker: die troep maakt mij ziek!
Ik kwam bij dr. Kappel en zij zei: ‘Jij had met jouw ziektes nooit implantaten mogen krijgen! Je bent hierdoor zieker geworden en je implantaten moeten er zsm uit!’
Ik werd geopereerd en de implantaten bleken extreem te lekken door zweten. Dus niet een beetje, maar echt helemaal doorweekt door het zweten. Als kaarsvet zag het er uit, zei de pc die mij opereerde.
De periode na de operatie was de grootste hel die je maar kan bedenken en ik dacht dat ik zou sterven. Ik was werkelijk op sterven na dood. Ik bespaar je de details. Het was ernstig! Dit is het effect van explantatie. Je lichaam gaat in zware detox. En hoe zieker je bent, hoe zwaarder die periode. Ik was maandenlang echt zeer ernstig ziek. Waarvan een paar weken voor mijn gevoel terminaal. De pijn was afgrijselijk! De zichtbare symptomen (o.a. spontane bloedingen) alarmerend en eng.
Na een paar maanden begon ik mij langzaam aan wat beter te voelen. Ik was nog steeds heel erg ziek, maar niet meer zo hevig, want dat was het toppunt. Het ontgiften heeft bij mij echt jaren geduurd, ontzettend lang, maar ik merkte wel dag en nacht verschil met hoe het was voor de explantatie en de periode vlak erna.
Hoewel ik door de jaren heen nog steeds zware periodes heb, merk ik een groot verschil met en zonder protheses. Met de protheses was het net of ik iedere keer weer opnieuw werd vergiftigd met een kettingreactie aan zeer heftige, nare en vreemde verschijnselen tot gevolg. Ik heb dat nooit meer gehad!!!

Ik heb het verhaal zo kort mogelijk geprobeerd te maken en wil verder ook niet uitgebreid ingaan op mijn verhaal als je het niet erg vind. Ik ben nogal terughoudend met veel over mezelf te delen. En dit is genoeg om een beeld te krijgen.

Moraal van het verhaal is: Siliconen implantaten zijn voor niemand gezond (want ze zitten vol chemische troep die bij iedereen uiteindelijk reacties geven als je maar lang genoeg wacht, onderzoek onze website maar eens goed!) en al helemaal niet als je al ziek bent of erfelijk bent belast met ziekte of allergie.

Je huid zal met de jaren alleen maar meer reacties gaan geven door die troep, want je immuunsysteem wordt alsmaar venijniger. Ook mijn huid is compleet ontspoord door die troep. Het gevolg is dat ik bijna niks op mijn huid verdraag.

Ik wou dat ik je kon helpen wat betreft die Franssprekende internist. Helaas kan ik dat niet. Zou Jose Budo iets kunnen doen? Je kunt ook naar hem toe voor de explantatie en dan kan hij misschien ook met de arts overleggen of vertalen tussen Nanayakkara en de internist. Zou hij wel voor je doen denk ik, is een heel lieve man. Kijk gewoon of dat mogelijk is.
En wat betreft het kapsel: ook hij haalt dat niet weg als het te dun is en schade geeft, dus maak je daar geen zorgen over.

Hoe langer je de implantaten in je lijf hebt, hoe meer schade er in je lichaam gaat ontstaan. De siliconen hopen zich op in je weefsels en zorgen daar voor ontstekingsreacties en je immuunsysteem is constant bezig om dat weg te willen werken, maar helaas krijgt die het er niet uit. Door de siliconen te verwijderen stop je de aanvoer en ga je je lichaam de kans geven weer een beetje tot rust te komen.
Helaas kunnen gelekte siliconen niet weer verwijderd worden. Je kunt wel degelijk ontgiften van de vele stoffen uit de implantaten, maar helaas niet van allemaal. Toch kan je lichaam weer meer tot rust komen. En alle vrouwen merken dat. Ook de meest zieke vrouwen merken een verschil tussen het hebben van de implantaten en het niet meer hebben van de implantaten.

Ik heb dit verhaal apart vermeld, zodat ik ernaar kan verwijzen, omdat jij niet de enige met twijfels bent helaas. Keer op keer op keer hebben vrouwen deze twijfels. Heel begrijpelijk, maar als je het echt tot je door laat dringen wat er wel niet allemaal aan troep in siliconen implantaten zit, dan twijfel je echt niet meer hoor.

Sterkte!!!

😘💕

Meer info:
https://www.stichtingsvs.meldpuntklacht ... he-stoffen
https://www.mks.meldpuntklachtensilicon ... e-klachten

Even lezen graag 🦋WELKOM OP HET FORUM!🦋
Op onze WEBSITE vind je informatie en onderzoeken
Belangrijk: KLACHTEN DOOR IMPLANTATEN MELDEN!💪
Klachten over behandelaar of verzekeraar? MELD DIT!💪
Problemen met inloggen of registreren? LEES DIT!
⚠️Bij acute problemen je arts raadplegen!

Estelle
Berichten: 142
Lid geworden op: 29 apr 2019 22:47

Re: Ik twijfel of de implantaten wel de oorzaak zijn...

Ongelezen bericht door Estelle » 10 jan 2020 18:15

Ik begrijp dat het een moeilijke keus is maar als een internist alle andere mogelijke oorzaken heeft uitgesloten dan zou ik ze toch eruit halen. Maar ik snap dat 't een lastige keus is. Persoonlijk ben ik enorm opgelucht dat ze eruit zijn ik geloof dat het gewoon niet goed is voor ieder lichaam. Sterke

Katoo
Berichten: 52
Lid geworden op: 21 dec 2019 19:26

Re: Ik twijfel of de implantaten wel de oorzaak zijn...

Ongelezen bericht door Katoo » 10 jan 2020 18:16

Lieve Luna,

Dankjewel voor je openhartigheid. Ik ben oprecht dankbaar dat je je zo inzet voor alle vrouwen met implantaten en deze willen laten verwijderen. Ik ben pas na mijn Explantatie op dit forum terechtgekomen, maar ik lees iedere dag stukjes die jullie allemaal neerzetten. De herkenning is op vele vlakken groot. En ik ben zo opgelucht dat ik naar mijn intuïtie heb geluisterd en ze heb laten verwijderen. Ik voel mij nu meer vrouw dan ooit te voren. De vage klachten zijn verdwenen als sneeuw voor de zon.
Ik wens dat dit forum vele ogen mag openen en vrouwen aanzet tot denken.

Liefs Katoo

Joanna
Berichten: 128
Lid geworden op: 17 dec 2019 14:13

Re: Ik twijfel of de implantaten wel de oorzaak zijn...

Ongelezen bericht door Joanna » 14 jan 2020 23:17

Hoi Luna,

Bedankt voor je uitgebreid en openhartig antwoord. Ik voel enorm mee met wat je zei want ik maak het zelf door de laatste 6 jaren. Het moet enorm hard geweest zijn voor je om hier als tienermeisje mee te moeten omgaan en leven.

Ik begrijp ook heel goed dat je dit kort wilt houden. Het is ook gewoon onmogelijk om alles wat erbij komt kijken neer te schrijven. Ik ben er zelf meestal ook terughoudend over, zeker als het niet 'face to face kan verteld worden. Maar bij mij is dat is denk ik omdat er vaak niet volledig begrepen wordt wat je probeert te vertellen. Gewoon al veel onbegrip ervaren van mensen die het zelf niet meemaken.. de isolatie, de pijnen etc.

Ik wou ook wel zeggen dat ik het volledig eens ben met jou hoor over de sillicone implantaten.. echt..
Het is geen kwestie van óf ze eruit gaan, maar eerder en kwestie van wanneer. (Wil er ook niet langer dan 1 jaar mee wachten, maar wil ook een goede kans op een zo goed mogelijke genezing hebben.)
Alleen wat ik zo bizar blijf vinden is: Ik ben (niet gerelateerd aan de implantaten) het afgelopen jaar naar enkele alternatieve onderzoeken gegaan.
En omdat ik er toch al was, vroeg ik altijd of ze ineens konden nakijken of de implantaten een van de grote boosdoeners waren. Bij 6 verschillende mensen kwam er dus uit dat ze geen probleem waren. Ik vond dat zo raar, want alle andere resultaten uit dat onderzoek klopten wel.
En dat knaagt zo erg aan mij! Ook al ben ik vastberaden dat ze eruit moeten omdat ze logischerwijze sowieso ongezond zijn.
Ik heb de onderzoeken en de lijst van de materialen enz al allemaal gelezen dus op dat vlak ben ik al lang overtuigd hoor.

José Budo had ik enkele weken geleden al gebeld voor informatie, en het is van hem dat ik de naam van de interniste doorkreeg! 😃 Hij is inderdaad echt een suuuper vriendelijke man 😊
Zelf raadde hij me aan om me te laten opereren in een openbaar ziekenhuis. (omdat hij zelf in een privé kliniek werkt en dan wordt er sowieso niets vergoed áls het vergoed wordt.) En hij gaf me een naam van iemand die hij vertrouwde en het Asia-syndroom ook tenminste erkent.
Voor de Belgische meisjes misschien interessant: Marc Vandevoort heet hij. Denk in Leuven of Gent
Ikzelf persoonlijk zou liever naar Kappel of Niessen gaan. Ik ben aan het wachten op antwoord voor een afspraak.

In tussentijd zoek ik nog effe uit welk onderzoek (thermografie, toxicologisch onderzoek..) voor mij het meest duidelijkheid geeft.. alleen moet het betaalbaar blijven want ik kan ook al een lange tijd niet meer werken. En een thermografie is echt al heel erg duur!

Sorry van het super lange berichtje 😀
Moet wel vermoeiend zijn voor je om dit forum zo goed te beheren!
Ik hoop dat mijn antwoord ietwat helder is want ik heb zoooo veel last van brain fog altijd. Heeft me zo onzeker gemaakt over berichtjes schrijven! 😓

Luna, superhard bedankt voor je antwoorden altijd!
Je bent super!

😘

(Oh ja, zeer toevallig. Ik ben vrij kort na mijn borstvergroting met de fiets gevallen en hard op mijn stuur terechtgekomen met mijn linkerborst. Daar is een stukje ook altijd wat gevoelloos gebleven sindsdien.)

Plaats reactie

Terug naar “Informatie ziekten en klachten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast