Waarom krijgen sommige vrouwen wel klachten en anderen niet?

Informatie ziekten en klachten.

Moderators: Essi, Susana

Gebruikersavatar
Luna MKS
Berichten: 6269
Lid geworden op: 02 feb 2012 10:27

Waarom krijgen sommige vrouwen wel klachten en anderen niet?

Ongelezen bericht door Luna MKS » 24 mei 2018 11:54

Dat kunnen wij niet zeggen. Alles wijst erop dat vrouwen met een bepaalde genetische aanleg voor allergieën en/of auto-immuunziekten (dit is als je deze zelf hebt, of iemand in je naaste familie die heeft), sneller en heviger reageren op de stoffen uit implantaten. Wij hebben daar verschillende onderzoeken over gevonden en zien dit ook bij vrouwen die zich bij ons melden of op het forum schrijven.

Of dames die nu geen klachten hebben, deze in de toekomst wel gaan krijgen, weten we niet. We weten wel dat siliconen borstimplantaten uit verschillende stoffen zijn opgebouwd, en hebben bij iedere afzonderlijke stof onderzoeken gevonden, die laten zien dat deze stoffen negatieve gezondheidseffecten hebben op de mens. Het kan zijn dat deze vrouwen, die nu nog geen klachten hebben, pas later klachten ontwikkelen, omdat de stoffen dan al langer in het lichaam zitten. Het lichaam kan op een bepaald moment een punt bereiken waarop er zich zóveel stoffen hebben geaccumuleerd, dat er dan pas reacties komen. Bij de vrouwen die al ziek waren, bereikte het lichaam al sneller zo’n punt. Het immuunsysteem van deze vrouwen is gevoeliger voor triggers, en dit zorgde er bij hen voor dat de reacties eerder optraden.

En wat ook nog belangrijk is te vermelden, is dat er heel veel vrouwen met gescheurde implantaten rondlopen zonder dit te weten. Dus ook heel veel vrouwen die geen klachten hebben, omdat je niet altijd iets hoeft te merken. Het verspreiden van siliconen gaat dan ongemerkt door tot het lichaam een punt bereikt dat het niet meer kan reageren zonder klachten.

Iets om over na te denken:
Sommige mensen die een korte periode hebben gerookt, krijgen kanker of een ernstige longziekte als gevolg van het roken. Andere mensen die bijna hun hele leven roken, krijgen geen kanker of een ernstige longziekte als gevolg van het roken, maar niemand kan zeggen dat roken niet schadelijk is en zeggen dat de stoffen in sigaretten, niet giftig zijn…

Ben ik wel ziek door implantaten, zijn deze wel de oorzaak?
https://www.mks.meldpuntklachtensilicon ... che-vragen (bovenste onderwerp)

Zijn de klachten gerelateerd aan een bepaald merk?
viewtopic.php?f=93&t=2024

Even lezen graag 🦋WELKOM OP HET FORUM!🦋
Op onze WEBSITE vind je informatie en onderzoeken
Belangrijk: KLACHTEN DOOR IMPLANTATEN MELDEN!💪
Klachten over behandelaar of verzekeraar? MELD DIT!💪
Problemen met inloggen of registreren? LEES DIT!
⚠️Bij acute problemen je arts raadplegen!

Plaats reactie

Terug naar “Informatie ziekten en klachten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast