Pagina 1 van 2

Waarom drains en waar laat ik ze?

Geplaatst: 24 apr 2013 13:39
door Luna MKS
Drains zijn altijd goed omdat ze naast wondvocht, bloed en stolsels ook de restanten siliconen uit de holte afvoeren.
Veel arten plaatsen liever geen drains, vanwege infectiegevaar.
Maar het voordeel van het plaatsen van drains is volgens sommige deskundigen, groter.
In de borstholte zitten na explantatie soms siliconen resten. Zelfs bij intacte protheses, want protheses zweten door. Door de drains worden deze restanten afgevoerd.
Als kapsels worden verwijderd, ontstaat er een groter wondoppervlakte. Hierdoor onstaat er ook meer wondvocht. Als er geen drain wordt geplaatst, bestaat er een grotere kans op een seroom https://nl.wikipedia.org/wiki/Seroom

Vele vrouwen kregen drains zonder infectie.

Hier een mooi filmpje over waarom drains belangrijk zijn:
https://www.youtube.com/watch?v=OmN0eb8lXfo

Waar laat je de drains?
Een tip van Sol:
Draag een vest met steekzakken. Daar kun je ze inschuiven.
Als het te warm is voor iets dergelijks, zou ik ze vastzetten met tape en gewoon even om je hemd heen.

Geplaatst: 03 jun 2019 19:45
door D-borah
Ik heb vandaag reactie gehad van dokter Van Selms op een paar aanvullende vragen die ik had nav mijn consult. Op mijn vraag over het plaatsen van drains zei hij dat hij dit in principe liever niet doet. Ik moet nog even vragen waarom niet, want dr Niessen doet het ook niet. Wat ik me nl afvraag: waar blijft het wondvocht dan? Ik lees hier nl ook wel van dames die geen drains kregen dat de borst groter werd en er daarna vocht uitgehaald moest worden met een naald. Ik weet niet zo goed wat nu wijsheid is en of ik invloed heb op drains ja of nee. Ik zag een filmpje van dr Rae Chun in Amerika waarin hij vertelt waarom het belangrijk is om wรฉl drains te plaatsen. Wat zijn jullie ervaringen?

Geplaatst: 03 jun 2019 21:10
door Tina
Dr Budo plaatst ook geen drains, tenzij het echt nodig is. In principe ruimt je lichaam dit zelf op is de gedachte. Hij is van mening dat een drain twee kanten op werkt en er dus ook bacterien in kunnengaan.

Ik raak ook best in de war hoor met alle dingen die ik lees... op de amerikaanse fb site hameren ze ook zo op volledig kapselverwijderen en de artsen in nl en belgiรซ kunnen dit gewoon niet garanderen. Kan daar ook wel van in paniek raken want is nu wijsheid... ๐Ÿ˜”

Geplaatst: 03 jun 2019 22:26
door D-borah
Dat heb ik dus ook, ik raak ervan in de war. En daardoor ga ik ook weer twijfelen. Misschien toch niet teveel lezen en gewoon afgaan op wat de chirurg zegt; maar aan de andere kant wil je ook een hoop info tot je nemen en lees ik me rot.

Geplaatst: 04 jun 2019 09:55
door Luna MKS
Kapsels kunnen helaas niet altijd weggehaald worden. Ga ervan uit dat van Selms en Budo zoveel mogelijk verwijderen. Bij de meeste dames bleef kapsel zitten zo ook bij mij, 1 4e deel per borst. Helaas pindakaas.
Ik heb na het eerste jaar nooit meer problemen met mijn borsten gehad en dat geldt voor het overgrote deel.

Drains kunnen inderdaad 2 kanten op werken, toch zou ik het wel willen omdat ze alles afvoeren wat er niet hoort te zitten. Ze maken de borsten schoner, want ook resten siliconen worden hierdoor verwijderd. En een infectie kun je ook zonder drains oplopen. Wat je kunt doen is aangeven dat je toch de drains wilt en uitleggen waarom. Zie filmpje Amerikaanse arts bij topic " Waarom is het belangrijk de kapsels te verwijderen"

Alles komt goed!!! Niet teveel nadenken en lezen want dat geeft echt teveel spanning. Probeer vertrouwen te hebben in je eigen lot. Ik weet dat het makkelijker gezegd is dan gedaan, maar toch moet je het proberen los te laten. Vraag of het kan het plaatsen van drains.
Alles komt goed, vertrouw op jullie artsen, beiden heel ervaren en zeer kundig!

Sterkte en succes lieverds!

Geplaatst: 04 jun 2019 15:36
door D-borah
Dank je wel lieve Luna, ik heb er een beter gevoel bij dus ik ga het vragen aan dr van Selms. Ik moet gewoon kappen met alles in twijfel trekken en leren loslaten. Mijn controledrang heeft naarmate de operatie echt dichterbij komt ernstige vormen aangenomen...terwijl ik nog niet eens een datum heb!

Geplaatst: 04 jun 2019 17:18
door Luna MKS
Dat is heel begrijpelijk hoor!
Komt goed mop! ๐Ÿ’‹๐Ÿ’•

Geplaatst: 11 sep 2019 20:57
door Luna MKS
Moeke schreef: โ†‘
08 sep 2019 08:27

Een tip om infectie te voorkomen is om te zorgen dat de drainpotten altijd lager zijn dan de insteek, je borsten dus. Zodat er geen vloeistof terug kan stromen je lichaam in. Als de potten vacuรผm zijn zal dat niet niet zo'n vaart lopen maar als ze niet vacuรผm zijn moet je daar echt op letten.
Je kan zien aan het kleine groene harmonicaatje op de pot of het ingetrokken is, dan is het vacuรผm. Vooral snachts is dat soms een uitdaging. liever aan je bed hangen met een kleerhanger ofzo dan naast je neer leggen.
Ik had ook drains, geen kwalijke gevolgen van ondervonden. Het is natuurlijk niet fijn, je moet er even doorheen, de opluchting is er als ze er weer uit zijn. Ik vond het een erg prettige gedachte dat er via de drains nog resten siliconen weg konden spoelen

Liefs, Moeke

Geplaatst: 11 sep 2019 21:29
door Moeke
Dank je Luna voor het plaatsen van mijn reactie hier.
Ik kan nog erop aanvullen dat ik overdag de potten aan de lusjes van mijn broek had hangen, (van je riem). Werkt prima, alleen met op de bank liggen en naar de wc gaan haalde ik ze eraf.

Liefs, Moeke

Re: Waarom drains en waar laat ik ze?

Geplaatst: 08 okt 2020 20:40
door Luna MKS
Ik zie dat ik iets belangrijks ben vergeten te vermelden.

Als kapsels worden verwijderd, ontstaat er een groter wondoppervlakte. Hierdoor onstaat er ook meer wondvocht. Als er geen drain wordt geplaatst, bestaat er een grotere kans op een seroom https://nl.wikipedia.org/wiki/Seroom

Re: Waarom drains en waar laat ik ze?

Geplaatst: 07 nov 2020 15:18
door Mar3kids
Hoi

Waar laat je de drain als je gaat slapen?? Ik lig toch in een 2 p bed๐Ÿ˜€.

Groetjes van Mar

Re: Waarom drains en waar laat ik ze?

Geplaatst: 07 nov 2020 16:43
door EvaSarah
Mar3kids schreef: โ†‘
07 nov 2020 15:18
Hoi

Waar laat je de drain als je gaat slapen?? Ik lig toch in een 2 p bed๐Ÿ˜€.

Groetjes van Mar
Ik had ze niet na explantatie! Ook na de vergroting mochten ze er vet snel uit....

Ik hoor wel veel vrouwen die een vest met zakken aan doen en ze daarin stoppen.
Maar in bed? Je wilt niet dat het vocht terugstroomt.. kan je hoofdeinde omhoog? Zo zou je ze misschien in een tasje naast je kunnen hangen? Zo liggen de potten lager.

Re: Waarom drains en waar laat ik ze?

Geplaatst: 07 nov 2020 23:52
door Mar3kids
Hoi

Nee mijn hoofdsteun kan niet omhoog.
Ik heb geen idee hoe lang de slangen zijn of de 1 over je heen gelegd kan worden en dan op de grond ofzo .
Haha zal wel even gedoe geven denk ik...

Re: Waarom drains en waar laat ik ze?

Geplaatst: 26 nov 2020 18:18
door annabel
Hi,

Ik vroeg me af of er foto's of filmpjes zijn van iemand met een drain. Ik vind het namelijk best eng om drains te krijgen. Door de angst twijfel ik of ik ze wil hebben na mijn explantatie.

Liefs Annabel

Re: Waarom drains en waar laat ik ze?

Geplaatst: 26 nov 2020 18:34
door Luna MKS
Google op 'drains after explant'

Genoeg te vinden๐Ÿ˜‰

Valt allemaal mee mop, je kunt het hoor!๐Ÿ‘

๐Ÿ˜˜๐Ÿ’•๐Ÿ’•๐Ÿ’•