Explantatie en werk (ziekteverlof)

Lees informatie, stel vragen of deel ervaringen.

Moderators: Essi, Susana

Gebruikersavatar
Luna MKS
Berichten: 6270
Lid geworden op: 02 feb 2012 10:27

Explantatie en werk (ziekteverlof)

Ongelezen bericht door Luna MKS » 30 mei 2017 17:32

Als je geopereerd wordt omdat je klachten hebt door siliconen implantaten, heb je gewoon recht op ziekteverlof. Lees hieronder wat je moet doen om deze te krijgen

1. Huisarts inlichten!
Overleg voordat je een afspraak bij de arbodienst maakt, eerst met je huisarts en/of pc. Zeg hem/haar dat je aan de bedrijfsarts over je operatie gaat vertellen en rekent op steun.

2. Afspraak bij bedrijfs of arbo-arts maken
Moet je geopereerd worden, zorg er dan voor dat je ruim van tevoren een afspraak bij de bedrijfs- of arbo-arts maakt en met hem bespreekt wat er aan de hand is.
(De Arbeidsomstandighedenwet is per juli 2017 gewijzigd. Vanaf nu kunnen werknemers zonder dat er sprake is van verzuim, een afspraak maken bij de bedrijfsarts. Lees hier meer.)

Wat vertel je?
Laat duidelijk weten dat het om een medisch noodzakelijke operatie gaat en zeg dat hij of zij contact mag opnemen met jouw huisarts of plastisch chirurg.
Jij hebt klachten door siliconen implantaten en deze moeten worden verwijderd. Het is een operatie met een medische indicatie en dus geen cosmetische ingreep of vrijwillige ingreep! Jouw huisarts en pc zijn als het goed is tot de conclusie gekomen dat de operatie noodzakelijk is en de bedrijfsarts zal hier in meegaan. Het zal vreemd zijn als dit niet gebeurt, want het is inmiddels bekend en geaccepteerd dat er vrouwen zijn die klachten krijgen door implantaten. Het RIVM is niet voor niets een onderzoek gestart en heeft niet voor niets een meldpunt opgericht.

Dingen die je mee kunt nemen om te laten zien dat jouw operatie medisch noodzakelijk is:viewtopic.php?f=238&t=71

:!: Je bent niet verplicht om aan je werkgever de waarheid te vertellen!
Het is niet de eerste keer dat een dame tegen haar werkgever zegt dat ze geopereerd moet worden, maar liever niet in detail wil gaan, omdat ze het moeilijk vindt om dit te bespreken. Er zijn meer dames die dat op deze manier deden en de werkgever stond daar open voor. Ik heb dat ook gedaan. Medische gegevens hoef je bij wet nooit met een werkgever te bespreken. Het is aan jezelf om gebruik te maken van dit recht.

Wanneer mag ik weer werken?
Dat hangt af van het soort werk dat je doet en ook van de mate van je klachten.
Heb je fysiek werk, dan moet je minimaal 4 tot 6 weken rustig aan doen. Heb je een kantoorbaan, dan kun je meestal na 2 weken je werk hervatten.
Had je veel klachten voor de explantatie, dan kunnen deze tijdelijk verergeren. Hierdoor zul je je zieker voelen en dit zal je werk in de weg staan.

Hier meer topics over dit onderwerp: viewforum.php?f=47

Ben ik verplicht de bedrijfsarts op voorhand over mijn operatie te informeren? Deze vraag kwam van een dame die de operatie tijdens haar vakantie wil laten doen.
Niet verplicht, maar het is wel verstandig, want er kan altijd een complicatie ontstaan waardoor je langer arbeidsongeschikt bent.
Een bedrijfsarts moet zich houden aan de wet. In de wet staat dat hij een geheimhoudingsplicht heeft. Medische gegevens mogen niet worden doorgespeeld naar de werkgever. Doet hij dit wel, kun je hem hiervoor voor de rechter slepen.

Uit het wetboek:
Artikel 272Geheim bewaren

1.Hij die enig geheim waarvan hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden dat hij uit hoofde van ambt, beroep of wettelijk voorschrift dan wel van vroeger ambt of beroep verplicht is het te bewaren, opzettelijk schendt, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de vierde categorie.

Bron: https://www.uwwet.nl/wetten-en-regeling ... -straf.htm

Over het medisch beroepsgeheim: https://www.rijksoverheid.nl/documenten ... oepsgeheim

Even lezen graag 🦋WELKOM OP HET FORUM!🦋
Op onze WEBSITE vind je informatie en onderzoeken
Belangrijk: KLACHTEN DOOR IMPLANTATEN MELDEN!💪
Klachten over behandelaar of verzekeraar? MELD DIT!💪
Problemen met inloggen of registreren? LEES DIT!
⚠️Bij acute problemen je arts raadplegen!

Plaats reactie

Terug naar “Leefregels/sporten/werken/tips na de operatie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast