Pagina 1 van 1

Naar welke pc moet ik gaan?

Geplaatst: 24 mei 2018 11:54
door Luna MKS
:!: LET OP! Het is de bedoeling dat je een arts de aanvraag bij jouw verzekeraar voor de vergoeding van de operatie pas laat doen NADAT je hebt besloten dat je door de arts geopereerd wilt worden! Het is NIET de bedoeling dat je bij iedere arts die je bezoekt, de aanvraag voor vergoeding laat doen! Hiermee maak je de eerder gedane aanvraag ongedaan!

Er zijn artsen die de kapsels liever niet weghalen. Of alleen weghalen als deze dik zijn. Wij zijn van mening dat het belangrijk is om zoveel mogelijk kapselweefsel te verwijderen (voor zover dit haalbaar en veilig is!) en hebben veel onderzoeken gevonden waarin duidelijk wordt waarom het erg belangrijk is.
Veel artsen doen het echter liever niet, omdat ze daarmee meer schade aan je weefsel zouden geven. Toch zijn wij van mening dat er zoveel mogelijk weg moet (voor zover de situatie dit toelaat, zie ons topic over kapselverwijdering) omdat je hiermee de siliconenbelasting in je lichaam verkleint. Daarbij kan het overgebleven kapsel zorgen voor ontstekingen in je lichaam en borsten en zelfs ALCL ook al zal de kans hierop heel erg klein zijn. Precieze cijfers zijn er niet helaas.

Iedere arts heeft zijn eigen werkwijze en overal zitten voor en nadelen aan. Laat je goed informeren over de werkwijze en maak een beslissing. Alle artsen die we noemen zijn zeer kundig en hebben het beste met je voor. Maar de keuze ligt bij jezelf wat jij belangrijk vindt.

Ga altijd op consult bij meerdere artsen, zodat je een keuze kunt maken uit de bezochte artsen. Kies wat voor jou het prettigst voelde en de werkwijze waar jij je het prettigst bij voelt.
Laat je niet te snel leiden door ervaringen van andere dames. Iedereen ervaart een arts anders. En soms is er een klik tussen patiรซnt en arts, maar soms ook niet. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het geen goede arts is.

Het is altijd belangrijk een arts te kiezen die je tegemoet komt in jouw wensen. Zoals bijvoorbeeld het verwijderen van het kapsel. Maak voor jezelf een lijstje van wat jij belangrijk vindt en stel je vragen aan de arts. Zie ook dit topic als voorbereiding: viewtopic.php?f=37&t=182

Nog 1 tip: niet te lang twijfelen, gewoon knopen doorhakken. Misschien weet je na het bezoek van de eerste al dat dit een match is. Gewoon doen!

Lijst met goede pcโ€™s
Nederland: viewtopic.php?f=188&t=1892
Belgie: viewtopic.php?f=188&t=1891

Richtingaanwijzer bij explantatie zoektocht
https://meldpuntklachtensiliconen.com/f ... php?t=2997

Re: Naar welke pc moet ik gaan?

Geplaatst: 27 aug 2020 10:20
door Monique MKS
Beste allemaal,

Het is altijd mogelijk om meerdere artsen te bezoeken als jij dat zelf graag wilt, maar dan is het niet de bedoeling dat je bij alle artsen die je bezoekt, een aanvraag voor de verzekering laat doen.
Maak eerst een keuze tussen de bezochte artsen en geef dan pas door dat je de operatie doorzet met de vraag of de arts een aanvraag wil doen.
Zie aanvulling eerste bericht in het rood.

Bedankt!

Re: Naar welke pc moet ik gaan?

Geplaatst: 27 aug 2020 11:52
door EvaSarah
Monique MKS schreef: โ†‘
27 aug 2020 10:20
Beste allemaal,

Het is altijd mogelijk om meerdere artsen te bezoeken als jij dat zelf graag wilt, maar dan is het niet de bedoeling dat je bij alle artsen die je bezoekt, een aanvraag voor de verzekering laat doen.
Maak eerst een keuze tussen de bezochte artsen en geef dan pas door dat je de operatie doorzet met de vraag of de arts een aanvraag wil doen.
Zie aanvulling eerste bericht in het rood.

Bedankt!
Juist! Zo stond het precies vermeld in de brief van mijn zorgverzekering! Deze verwijzing is alleen voor van Selms! En is geldig voor 1 jaar! Dat is misschien ook goed om te weten!

Re: Naar welke pc moet ik gaan?

Geplaatst: 08 okt 2020 17:08
door Luna MKS
Lieve vrouwen,

Het is erg belangrijk om alle informatie die wij plaatsen goed te lezen, ook over de werkwijze, zoals het verwijderen van kapsels en plaatsen van drains.
Ga niet enkel af op ervaringen van vrouwen, want vrouwen zijn natuurlijk blij en positief, maar veel vrouwen lezen zich niet goed in. En zijn al snel tevreden. De vrouwen die zich wel goed inlezen, maken zelf een bewuste weloverwogen keuze en dat is goed. Iedereen beslist uiteindelijk zelf.
Onderzoek alle mogelijkheden en weeg alle voor en nadelen altijd tegen elkaar op en maak voor jezelf de juiste keuze. Zodat je achteraf geen spijt krijgt van je keuze, omdat spijt je genezing in de weg staat, want het geeft stress.
En heb je wel al een keuze gemaakt en nu spijt, weet dat het goed komt. Neem jezelf niet kwalijk! Dit was jouw weg en uiteindelijk komt alles goed. Het belangrijkste is gebeurd. De implantaten zijn verwijderd. Alles eromheen had voor jezelf misschien beter gekund, maar je kunt niet meer terug. En ik weet zeker dat alles echt wel goed komt. Ook al voelt het niet goed. Jouw lichaam is sterker dan je denkt!!!

De vrouwen die nog voor de keuze staan, neem een beslissing vanuit jezelf en de kennis die je hebt verzameld en jouw eigen wensen. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor de keuze die je maakt en niet de lotgenoten en ook niet SVS-MKS.

Heel veel sterkte en succes lieve meiden!!!
๐Ÿ˜˜๐Ÿ’•๐Ÿ’•๐Ÿ’•