Wijs jouw pc (en ha) op de standpunten van het ZiN en het nieuwe aanvraagformulier voor de verzekering

Lees hier meer.

Moderators: Essi, Susana

Gebruikersavatar
Luna MKS
Berichten: 6801
Lid geworden op: 02 feb 2012 10:27

Wijs jouw pc (en ha) op de standpunten van het ZiN en het nieuwe aanvraagformulier voor de verzekering

Ongelezen bericht door Luna MKS » 30 okt 2019 16:01

Lieve dames,

We horen vaak dat artsen geen aanvraag doen bij de verzekering als er sprake is van ASIA of systemische klachten. Artsen willen dit alleen doen bij een bewezen scheur of kapselvorming baker 4. De meeste weten niet dat er al sinds mei 2018 vergoeding mogelijk is bij van systemische klachten. Het is dus belangrijk dat jij je pc wijst op deze informatie! https://www.zorginstituutnederland.nl/p ... e-klachten

Tevens is het belangrijk om je pc te wijzen op het nieuwe aanvraagformulier voor vergoeding van de operatie. Tot mei 2019 kon een pc niet aangeven dat er sprake is van ASIA of systemische klachten. Inmiddels is het aanvraagformulier voor pc’s gewijzigd, maar de meeste pc’s weten dit ook niet. Het is belangrijk dat je jouw arts hier op wijst! https://drive.google.com/file/d/1H-0z76 ... 0ovhH/view

Alles staat of valt bij hoe een arts het formulier invult. Dit kan hij ook doen als niet speciaal voor de diagnose ASIA of vergoeding naar een internist bent geweest, maar wel een dik gevuld medisch dossier hebt met vele brieven van medisch specialisten waaruit blijkt dat je al veel onderzoeken hebt gehad waar niks uit kwam en dat behandelingen ook niks hebben gedaan. Vaak zijn er geen eens behandelingen mogelijk als er niks wordt gevonden. Vrouwen moeten leren omgaan met klachten... DAT IS GEEN BEHANDELING!

In het geval dat je dus niet voor de diagnose ASIA voor vergoeding naar een internist bent geweest, maar wel een dik gevuld medisch dossier hebt, vraag je aan de pc om in de aanvraag te zetten dat er systemische klachten zijn met verdenking is op ASIA, omdat eerder onderzoek (en behandeling) geen duidelijkheid of verbetering gaf. Explantatie is in dit geval de enige behandeloptie, want er is al van alles geprobeerd. Dat staat immers in je medisch dossier waar brieven van medisch specialisten in staan.
Het is goed als je zelf een opsomming maakt van je medisch dossier, zodat de pc dit in de aanvraag kan zetten. En dan stuur je zelf de bewijzen, dus de brieven van alle medisch specialisten waar je bent geweest, naar de verzekeraar.

Lees ook dit bericht:
viewtopic.php?t=2770

En deze:
viewtopic.php?f=186&t=669#p25851

Jullie hebben bij systemische klachten allemaal recht op vergoeding! Zorg ervoor dat je die vergoeding ook daadwerkelijk krijgt!

Soms heeft een arts geen contract met jouw verzekeraar en moet je wel een deel betalen. Kijk even bij welke verzekeraar je een restitutiepolis hebt en waar je dus een vrije artsenkeuze hebt. Deze polis is over het algemeen wel iets duurder dan de naturapolis.
Wat je ook nog kunt doen is kiezen voor een verzekeraar waar jouw arts een contract mee heeft. Eind november kun je bij alle verzekeraars nagaan met welke artsen ze contracten zullen hebben voor het komende jaar.
Je kunt ieder jaar tot 31 december je huidige verzekering opzeggen en tot 31 januari een nieuwe afsluiten. Maak daar gebruik van!

Succes allemaal!

Liefs, Luna

Hier meer over vergoeding

Even lezen graag 🦋WELKOM OP HET FORUM!🦋
Op onze WEBSITE vind je informatie en onderzoeken
Belangrijk: KLACHTEN DOOR IMPLANTATEN MELDEN!💪
Klachten over behandelaar of verzekeraar? MELD DIT!💪
Problemen met inloggen of registreren? LEES DIT!
⚠️Bij acute problemen je arts raadplegen!

Plaats reactie

Terug naar “Explantatie kosten/vergoeding”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast